u bent hier: Opleidingen
   
 Voorstelling  
 Opleidingen en opleidingssteun  
 Gratis opleiding via internet  
   Veelgestelde vragen  
 Tips voor een succesvolle  aanwerving  
 Opleiding voor werkzoekenden  
 Subsidies  
 Outplacement  
 Contact  
 Beleid verwerking  persoonsgegevens  
 Home  
   
Access (2016,2013 - 2010)

Microsoft Access is een computerprogramma, waarmee volledige databanken kunnen worden opgebouwd en beheerd. Zowel de tabellen met gegevens als de schermen (gebruikersinterface) kunnen op een efficiënte manier met Access aangemaakt worden.

Met Access kunnen "relationele" databanken aangemaakt worden: gegevens uit meerdere verwante tabellen kunnen aan elkaar gekoppeld worden (door het leggen van "relaties").

Access is een geschikt programma voor databanken die van kleine tot middelgrote omvang zijn, weinig simultane gebruikers hebben, geen of weinig beveiliging nodig hebben, draaien op het Windows-platform en van het “relationele” type zijn.

Iedereen kan leren werken met Access. In deze cursus worden alle veel voorkomende functies stap voor stap uitgelegd. U leert hoe u de toepassing ten volle kan benutten.

Deze opleiding voldoet aan de behoeften van twee soorten Access gebruikers: zij die zelf een databank willen creëren, maar ook zij die enkel in een reeds ontwikkelde Access databank willen werken. De cursist leert hoe een relationele databank werkt, hoe deze opgebouwd kan worden, hoe een gebruikersinterface aangemaakt wordt en/of hoe met databanken in Access gewerkt wordt (invullen van gegevens, opzoeken via "query’s", rapporten opmaken, exporteren van gegevens, ... ).

De opleiding bestaat uit drie cursussen, waarvoor u afzonderlijk moet inschrijven: Basis, Intermediair en Gevorderd.

 • Beknopte inhoud Basis niveau:
  Onderdelen van een database, tabellen en relaties, aanmaken van een database, records toevoegen, werken met reeds bestaande “query’s”, formulieren en rapporten, zelf aanmaken van eenvoudige tabellen en selectiequery’s, sorteren van gegevens, filteren van gegevens, opbouwen van “uitdrukkingen”, formulieren en rapporten zelf ontwerpen, etiketten, …
  Meer info over deze cursus? Klik hier !
 • Beknopte inhoud Intermediair niveau:
  Aanmaken van een nieuwe tabel, relationele databases, analyses met query’s, actie – query’s, hoofd- en subformulieren, grafische objecten, gegroepeerde lijsten, mailmerge met word, commandoknoppen, database onderhoud
  Meer info over deze cursus? Klik hier !
 • Beknopte inhoud Gevorderd niveau:
  Overzicht van besturingselementbronnen (controls), hoofd-en subformulieren (gevorderd), gelinkte tabellen, navigatiepaneel, macro’s, draaitabellen en -grafieken
  Meer info over deze cursus? Klik hier ! De software moet geïnstalleerd zijn op de computer.

  Schrijf hier in voor deze cursus !

 •   E-learning

   Hier kun je opnieuw inloggen !